14 March 2007

Pengalaman menaiki "Microlight Quick Silver"

Mungkin tak ramai yang tahu atau ada yg x penah dengar tentang Microlight Quick Silver....open air..mcm naik go-kart..haha:>>:))


Mmg agak menakutkan jugak bgi org yg gayat..sebab time fly, korang boleh nampak "scenery" bawah kaki korang..kiri kanan..atas bawah...angin blowing to ur face B)

aku dah naik dlm 4-5kali gak lar...dgn pilot yg sme..Kapten Jimmy Ho..Dia la yg bnyk bagi info kat aku untuk pursue my study nk jadi pilot :>>

Ckp balik pasal tu, time naik, kalau ada angin lintang skit (crosswind) skit je..rasa mmg "tersirap darah"...contoh simple...tengah naik sampan..gayung ke depan..tiba2 ada 2budak tolak bahagian belakang sampan...jadi senget la kan..momentum sampan masih ke depan..tapi bahagian belakang senget ke kanan (anggap budak tadi duk sebelah kiri tolak ke kanan)..

Haha...fizik plak dah:p

tapi mmg BEST naik tue!!!:>>

null

null

null

null

null