30 December 2008

Blk kampung V1-01

hurm...takda angin takde apa...tiba2 mama suh blk kg..ckp ada emergency..then..sapa yg nk drive 8jam nonstop?or kalau stop pun 20minit mcm tu sgt...:> Papa?Takley...angkat roti pun blum tentu boleh..haha:))


Jadi, calon terbaik, ialah aku...88|


Bertolak dalam keadaan glabah ntah apa2 kol 11.40AM dari Cheras...drive drive drive...lalu UIA...naik highway...pastu exit bentong...drive lagi....4jam....sampai ke Kuala Krai....drive lagi...sampai la gua musang..kat situ stop kat masjid...aku pun mcm khayal je...sbb bwk kete laju..bila stop...jadi pening..uhuhu

null
Pucat tangan...pegang stereng...:'(

null

null
Masjid...B);)

Jadi, disebabkan kekhalayan aku...abg aku ambil alih..well..copilot la kira...jadi dia bwk dari Gua --musang ke kota bharu...dlm 2-3jam...tgk velocity...:P

selamat smpai kira 7.30PM..singgah kat umah adik ayah aku kat jalan yunus?ke jalan apa ntah...

null
Cik yau atas bumbung..huhu...:|

null

null
Menarik aircond dia...simple dan mmg sejuk mcm ekon betul..

Semua lapa ar kan...bantai la ayam percik...famous la tmpt ni...

null

Lepas dah settle makanan....gi la umah org yg kata "ada emergency"...tgk2...OK je..huh...

k.. dah settle kat sana..gi la pg kln kubor....slip kat sana...

null
Penuh kegelapan...disebalik dinding putih tu adalah..... KUBOR:>
Setakat aku blk malam ni, takda apa lagi terjadi...dorang tak minat pun nk kacau aku..haha..buang masa "hantu" je kan..

null
huhu..takde keje...tunggu "palang" tol bukak...kete tinggi, takley lepas...

Keesokkan harinya, biasala...kalu duk klate...pagi2 sama ada nasik blauk/nasik krabu...eeii...takley aku makan nasik krabu..jadi aku bantai nasi blauk..nasik dagang org x makan pagi2...:>>

Well, mcm biasa, papa aku gi ngan nenek aku / mak dia..sampai je tmpt tu...walamak...ramai..mcm pasar malam..aku duk dlm kete..jadi pemerhati..dia pun jalan "nyek nyek nyek" pegi ke mcm "warung"...

Sampai je warung...huhu..ntah mcm mana..dia boleh "bypass"...huhu..mungkin org nego tu kenal dia..jadi org tu settlela kan dia nye...huhu..B)

null

null
Close-up: Unit Pencegah Penyeludupan.. 1st time aku tgk..dia dkt dgn mesjid..

Pendekkan cite...tgh hari tu, jalan2 la kat kota bharu..aku ni bila KB-APFT..haha88|:))

memule blk kelantam ni pun tak terpk nk singgah, ye la...emergency..nk rushing..jadi aku pun kol la APFT KL, suh dorang wat arrangement nk dtg melawat...aku x pnh masuk..dh byr deposit sume da..uhuhu..

jadi, pass sume dah ada..kol 10AM 30/12..

null
Oh yeah..ada X?? Ada Segalanya :D:p

Pada malm tu, abg aku terpaksa blk sbb dia ada hal kat UKM, jadi naiklah bas..

null

null
Dia bertolak 9PM--sampai 6.30AM... 9JAM...:|

aku plak balik 31/12..lalu ikut grik...pun Kecemasan jugak kene balik..haih~, balik KB pun kecemasan, balik KL pun kecemasan..kecemasan apa, aku rasa tak perlu gtaw kotXX(

k...chow..

29 December 2008

Jenjalan ke Bangi-->UKM-->Salak Tinggi

hurm...well..aku jarang drive kete jarak jauh kalau xde urusan..haha...:lalala:


Hari ni ada "openouse" kat Bandar Salak Tinggi..kat mana?Hurm..21minit dari UKM...

bertolak dari rumah kira-kira 3.12PM...masuk hiway kat sg besi..

Sesapa yg kerap lalu Tol tu..beli la smart tag..saves...apsal?tgk la gmbr bawh..

null
huhu..ni pandangan biasa...hari apa2 pun...

nk kata jauh dari cheras ke Bangi..tak gak...dlm20minit mcm tu...cuma yg klakar nye..ada 1 kete waja ijau ijau gelap..plate WMP ke WMD..ada hati nk "bypass"/"takeover" aku...haha..ingat aku drive kambing apa..mana tak nya..lane tengah bwk 80KMH...aku bwk max 110KMH...si waja ni nk action nk tunjuk horsepower lagi baik la kunun..mana tak nya..masa tu aku perah minyk dlm 2/4 pedal tu...apa lagi..waja tu rapat ngan blakang kete..aku perah habis..mencicit waja...hahahahaha....:))88|

moral of the story...kalau bwk kete tu..beringatlah sikit...takperlu tunjuk laju ke apa..org bwk BMW pun takde bwk 200KMH...

Kembali kepada cerita:

Sampai ke bangi...terus jumpa kwn mak aku...dia guide gi open ouse tu...jalan dia..my god..huhu..mcm kat Raub...bengkok sana bengkok sini..mmg sempit dan bhaya kalau bwk laju...|-|

Jln punya jalan..

null
Sesat..haha...kini...tiba masanya untuk meminta pertolongan GPS...yeah.:yes: dari awal lg mmg nk guna..cuma tak tahu alamat penuh/nama jaln aja...

GPS pun tunjuk la jalan...huhu..

null
Eah?KLIA??aku ni kat bangi ke KLIA...B)

Lepas dah sampai..apa lagi..serang la makanan...dlm 1jam lebey la menapak kat sana..biasa la.bila dah jumpa..mesti la ramai interview aku..:))

null

dah settle tu..kene gi kat UKM laks..antar brg kat abg...ujan mulai turun..titisan...|-|

Sampai dgn selamatnya dengn bantuan GPS kira2 20minit..(Kwn mak aku dia gi tempat lain afta abis open ouse)
null
Monyet di UKM..huhu:)

lepas dh settle kat UKM..chow...lalu lagi Tol Sg Besi..keadaan sama...tak brubah2..

null

null

25 December 2008

Pegi matikan setem utk agreement MARA =)

hooray...huhu...smlm x smpt nk gi matikan stem..jadi, sebagai pengganti, hari ni MESTI setelkan...

Pada mulanya, aku pun x tahu wat for nk matikan stem...bila mak aku ckp..nk biar agreement ni VALID...kene matikan stem..000ooo00...ikut je la..

null


jadi gi LHDN dlm kol 12PM mcm tu...ramai??hurm..masa aku amek nombor..giliran aku adalah yg ke 32 lagi...WHATT:no:???

Jadi, aku pegi la kat makcik pengawal..tnya dia mcm mana nk isi borang...Mmg baik..mesra..senyum..bagus...

jadi bila dah selesai..aku pun duduk la ngan mak aku...dlm 4minit...makcik tadi dtg, tnye Nombor bape?aku gtaw la : 1185...dia terus bagi aku no 1177..yeah...thx...aku jimat masa....Baik betul..ni ada org yg xnk nombor tu..or x jadi berurusan..

null
Yeah..time saver!!:>>

dlm 10minit semua setel..byran...RM40...RM10/agreement..huhu...

setel je terus balik..ptg kang nk amek laptop kat BTS

JPJ-Renew Lesen

arrr..lesen P aku dah nk mati 27 ni..untuk mengelakkan dia mati, aku kene la hidupkan dia sebelum dia mati:lalala::crazy:

haha...

pendek cite..gi kat JPJ dlm kol 1.15PM..amek nombor.ckp nk renew lesen...dia suh sediakan gambar..aku ckp aku x bwk..jgn risau..boley amek gambar express kat dpn..huh?|-|
aku pun pegi la ke tmpt dia arahkan...kene byr RM12...aahh..takpe la..:yes:

jadi gambar dah ade..gi la amek nombor:>>

aiseh...nombor A395...ada 49 org tunggu?????????????:'(:'( aku agak ni amek masa 45minit nie...takpe la..nk wat cane...tempat dia luas..so xde la sesak sangat..time aku duduk2 tu..pakcik yg amek gambar tadi tnya, nombor bape..aku tunjuk la, A395...tup tap dia bagi A380..hurm...Airbus A380?:crazy:

null

waa..alhamdullilah...cepat la urusan aku pasni...:>>

ehehe...dlm 20minit kot no aku panggil..bagus2...dah renew je utk 1 tahun..setel...trus chow..

null

null

null
Parking kat sogo...mahal ar gak..tak lame pun..:(:'(

null

24 December 2008

Siapkan checklist MARA...

Hurm...setelah diteliti butiran yang dikehendaki dalam offer letter MARA tu, ada banyak bende nk kene buat..jumpa penghulu..matikan setem..saksi..pesuruhjaya sumpah dan akhir skali serahkan balik semua kat MARA


Jadi, hari ni listing aku adalah utk :
1)Pegi jumpa saksi "pegawai insolvensi" kat pertama kompleks
2)Matikan setem kat agreement


Aku gerak ngan mak aku dlm kol 1.15PM dari rumah menuju ke Sogo..huh..:!: Panas yang mmg terik..XX(
Masa tu, takde jem sgt..boley lee...

null
depan IJN..

Sampai je kat bulatan pahang..keadaan bertukar menjadi parah..haha..bnyk kereta siottt:'(|-|

Sepatotnya sampai kat area sogo dlm 5minit..jadi 22minit..huh...traffic light bnyk..nk wat cane..

jadi..kira-kira kol 2.10PM sampai kat area sogo..hurm..nk parking mane?Sogo or pertama kompleks?Coz pasni nk mrayap gi Sogo..aku wat keputusan park kat Pertama kompleks..sbb urusan kat situ TERAMAT PENTING dan x bpe penuh arr..:>>

null
Ada tandas awam kat dpn sogo...1st tgk terbuka mcm ni..B)

null
parking:>>:P

Bile dh sampai tu..terus naik..jumpa officer merangkap kwn mak aku...
null

Tak lama...dlm 12minit je setel semua..ehehe..ok..checklist no 1 completed...skrg pegi sogo!!

null
Well, ni je gmabar aku amek..tak amek dah...huhu..bosan...:crazy::lalala:

Shopping punya shopping..dah dlm kol 4PM..huhu..pejabat LHDN tutup daa..haha..esok je la gi:crazy:

22 December 2008

KLIA...Soon 2 b my workplace =)

ehehehe...smlm gi KLIA setelah beberapa tahun x gi..huhu..sian aku:oops:


Jadi, ETA arrival flight 1530HRS...Jadi aku bertolak dari Cheras dlm kol 2PM...Trafik ok..tak bape jem...

null

null
Pandulah dengan kelajuan yang selamat dan dibenarkan

Agak jauh la jugak..biasa la..korang pun tahu kan...jadi, aku sampai dlm 2.50PM...50minit perjalanan..

null

null
Ahaa....kita sudah sampai..heeeee....World's Best Cabin Staff Siot!!!

null
Menuju ke Parking...Where is it...|-|

null
Satu lagi papan tanda...mana??

null
Da nk sampai parking..ehehe...ATC..

Jadi kitorang pun parking dekat BLOK C...Dekat dgn terminalB)

null
Mule2..pegi kat flight board...aiik...ETA (blank)...huh??:lalala: Lame lagi kot...

Jadi, pegi la makan MCD dulu jap...KFC x jumpe...huhu
null

Dah abis makan..pegi la kat FB tadi..huh..masih takde ETA...nk ada la sangkut kat mane2..gi la kat Info kaunter..Dia ckp CT tak update lagi...huhu..tunggu je lee...

Jadi aku jalan2 la dulu...:>>

null
Tangga?:))

null

null

null

null

null

null

Pusing punya pusing....akhirnya..aku jumpa rangkaian aku..ehehehe...;D:>>:>

null
Ada X????? Ada segalanya....:>:>>

kaunter tiket MAS
null

null
Awwwww...what is that:p:D:>;)

tunggu

tunggu

dan tunggu

dari kol 3PM---4PM---5PM---6PM...dah 3jam...(3-6PM)...

kol 6.45PM baru la dia tiba...haizz...:| berbulunya aku tunggu lamaaaaa

Dia sampai..angkat beg..trus blaa...

Sampai tol sungai besi..jem la plak...

null
tensyen tensyen...

sampai umah kira-kira 8.15PM..fuh...bertolak7.00PM...1jam 15minit siot...(jemmm)

aahhhh..mmg letih...:(

k ar..chow =)